ANDALUSIA
Els territoris d’Andalusia sempre han estat ocupades per moltes cultures i civilitzacions com els ibers, els fenicis, els grecs i els romans, els quals van crear moltes de les ciutats existents avui en dia i amb un important valor patrimonial i natural.
Les seves platges de sorra daurada recorren centenars de quilòmetres i són considerades patrimoni natural de les nacions unides. Aquestes es situen al litoral, des de la Costa d’Almeria, la Costa tropical granadina, la Costa del Sol a Màlaga o la Costa de la Llum de Cadis i la Costa de la Llum de Huelva. Aquestes platges també estan a disposició de moltes competicions esportives com el surf. A Andalusia també es practiquen esports com l’esquí, el golf i l’hípica, ja que estem parlant d’una terra amb bons cavalls.
Andalusia també hi ha molta riquesa cultural i podem visitar la Alhambra de Granada, la Mesquita de Còrdova o la Giralda de Sevilla. Els edificis tenen una arquitectura Islàmica, renaixentista i barroca.
Andalusia és la Comunitat Autònoma Espanyola amb espais naturals protegits i hi podem visitar llocs tan emblemàtics com el parc Nacional de Doñana i Sierra Nevada a Granada, declarats "Reserva de la Biosfera", El Parc Natural de Cap de Gata a Almeria o El de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, la Serra de Grazalema a Cadis.
La gastronomia andalusa té profundes petjades de la cuina Àrab de l’Al- Andalus . Els potatges de Llegums i verdures i els guisats de caça, i la preparació del peix formen part de l’essència d’aquesta cuina.
Andalusia és terra de bons artesans amb una mostra de treballs en forja, fusta, vímet, ventalls, pinxos de Manila i mantellines, ceràmica, Articles de pell i cuir, vidre.
A Andalusia trobaràs gran quantitat de centres Independent de les Grans superfícies i l'oferta de mercats que trobaràs en terres andaluses és àmplia i variada.
A Andalusia també podem trobar altres factors que afavoreixen el lleure d’aquesta regió com els parcs d’oci, parcs temàtics basats en la cultura i l’educació. També trobem una àmplia gamma de zones dedicades a la cura i la conservació d’espècies de la flora i de la fauna com parcs zoològics, jardins botànics i aquaris.
GRANADA
Granada és música i poesia, amb art monumental i cultura mil•lenària. És una província que arriba des dels cims de Sierra Nevada. Les seves ciutats tenen edificis importants. També disposa de valls, penya-segats i platges de la Costa Tropical que permet practicar esquí i esports d’aventura.
Es troba a la riba del mar mediterrani i a la serralada Penibética. Com a monuments i pobles culturals podem trobar el muncipi de Santa Fe, prova del descobriment d'Amèrica i de Cristòfor Colom, Fuentevaqueros que va veure el naixement de Federico García Lorca, Un dels poetes i dramaturgs més importants.
La província de Granada es caracteritza per una escala d’altiplans que baixen des d’altes muntanyes fins la mar Mediterrània. Aquests altiplans i l’altitud d’aquestes terres fan que el seu clima sigui molt fred. Això influeix de forma intensa en la vegetació, l’agricultura, la ramaderia i la caça. A la província de Granada es poden distingir tres zones ben diferenciades: la costa, les terres granadines i la zona de les muntanyes. Cada una d’aquestes posseeix unes característiques climàtiques, orogràfiques, històriques i situacionals particulars que es distingeixen entre elles.
La gastronomia té molta influència àrab basada en plats tradicionals com les faves tendres amb pernil, els cards, el remullada, el gaspatxo i el pà d’Alfacar. També hi podem trobar productes reconeguts amb denominació d’origen o de qualitat: olis d’oliva de les muntanyes i el ponent, els espàrrecs verds de Huete Tájar, la mel, el pernil de Trevélez, la xirimoia de la Costa Tropical i el caviar i els peixos i mariscs de Riofrío.
MÀLAGA
Màlaga conserva les seves arrels històriques. En temps remots és testimoni dels orígens de l’home i de la cultura mediterrània i actualment és la primera potència de la indústria turística andalusa que manté la tradició d’una terra acollidora i creativa.Els seus pobles conserven l’arquitectura del passat de les llegendes romàntiques.
La província de Málaga es situa al sud de la costa Mediterrània, entre les províncies de Granada i Cadis, i limitant al nord amb Còrdova i Sevilla.
La capital va se testimoni de l’enlairament econòmic i cultural de la mediterrània occidental i actualment viu un nou període positiu comercial i cultural gràcies al turisme.
L’oferta gastronòmica consisteix en peix menor (seitons, molls, sorells, calamars i calamaritos) fregits que és el símbol d'una cuina de senzilla elaboració . Les gambes de la badia, les rossellones i els escamarlans cuites a la planxa també en són algunes especialitats.A l’interior de la província trobem una excel•lent xarcuteria i plats de fort contingut com cabrit amb alls, boc fregit, llebre, el gaspatxo de formes múltiples. Els vins de la Terra, de panses i raïm moscatell tenen una fam internacional.
ALMERIA
La província d’Almeria es troba al Mediterrani, amb paisatges que van desenvolupar una important indústria cinematogràfica per la qual desfilen alguns dels personatges més coneguts del cinema i la televisió. Les seves platges verges de llevant, a més, reben molt de turisme. Les festes tradicionals de Moros i Cristians contribueixen que hi hagi més turisme.
Almeria, per la seva posició estratègica, oberta a la Mediterrània, ha albergat durant la seva història civilitzacions diferents. Una important empremta la trobem en les restes arqueològiques de tota la província.
La Prehistòria deixa mostres d’una cultura molt especial als Millares i l'Argar. Fenicis, cartaginesos i grecs van explotar mines i comerciar en aquestes costes. Els Romans, establerts a partir del segle III AC, la van convertir en el "Porto Magnus" de la Mediterrània i van dominar la zona Fins l'arribada dels visigots tardana, al Segle VII. Els Àrabs creaven al Segle X la capital d’Almeria on regiria un dels regnes de taifes més importants de l’Espanya musulmana. La Influència àrab ha estat la més forta, a causa un el seu permanència en la nostra Terra durant gairebé vuit segles. Els castells i les fortaleses de les Nacions Unides constitueixen testimoni privilegiat històric de la societat del passat.
A causa de l’exposició de la província a la zona més comuna de conflictes, Almeria presenta un gran nombre i varietat de castells no gaire coneguts. La Recuperació Econòmica vindrà gràcies a la mineria del Segle XIX.
El mar i el desert conviuen amb una horta molt fèrtil i productiva i unes llacunes salades on hi ha una variada fauna i vegetació. Els parcs naturals de Serra Maria i el seu castell, les coves rupestres, el cap de Gata, les platges desertes, els penya-segats i els fons marins transparents predominen en aquest paisatge d’Almeria.
La gastronomia prové de l’antiguitat dels productes del mar i de la terra convinades amb antigues essències donen un toc particular a la cuina. El pebrot i el seu derivat és l’espècie que més trobem en els plats típics.
Els territoris d’Andalusia sempre han estat ocupades per moltes cultures i civilitzacions com els ibers, els fenicis, els grecs i els romans, els quals van crear moltes de les ciutats existents avui en dia i amb un important valor patrimonial i natural.
Les seves platges de sorra daurada recorren centenars de quilòmetres i són considerades patrimoni natural de les nacions unides. Aquestes es situen al litoral, des de la Costa d’Almeria, la Costa tropical granadina, la Costa del Sol a Màlaga o la Costa de la Llum de Cadis i la Costa de la Llum de Huelva. Aquestes platges també estan a disposició de moltes competicions esportives com el surf. A Andalusia també es practiquen esports com l’esquí, el golf i l’hípica, ja que estem parlant d’una terra amb bons cavalls.
Andalusia també hi ha molta riquesa cultural i podem visitar la Alhambra de Granada, la Mesquita de Còrdova o la Giralda de Sevilla. Els edificis tenen una arquitectura Islàmica, renaixentista i barroca.
Andalusia és la Comunitat Autònoma Espanyola amb espais naturals protegits i hi podem visitar llocs tan emblemàtics com el parc Nacional de Doñana i Sierra Nevada a Granada, declarats "Reserva de la Biosfera", El Parc Natural de Cap de Gata a Almeria o El de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, la Serra de Grazalema a Cadis.
La gastronomia andalusa té profundes petjades de la cuina Àrab de l’Al- Andalus . Els potatges de Llegums i verdures i els guisats de caça, i la preparació del peix formen part de l’essència d’aquesta cuina.
Andalusia és terra de bons artesans amb una mostra de treballs en forja, fusta, vímet, ventalls, pinxos de Manila i mantellines, ceràmica, Articles de pell i cuir, vidre.
A Andalusia trobaràs gran quantitat de centres Independent de les Grans superfícies i l'oferta de mercats que trobaràs en terres andaluses és àmplia i variada.
A Andalusia també podem trobar altres factors que afavoreixen el lleure d’aquesta regió com els parcs d’oci, parcs temàtics basats en la cultura i l’educació. També trobem una àmplia gamma de zones dedicades a la cura i la conservació d’espècies de la flora i de la fauna com parcs zoològics, jardins botànics i aquaris.
GRANADA
Granada és música i poesia, amb art monumental i cultura mil•lenària. És una província que arriba des dels cims de Sierra Nevada. Les seves ciutats tenen edificis importants. També disposa de valls, penya-segats i platges de la Costa Tropical que permet practicar esquí i esports d’aventura.
Es troba a la riba del mar mediterrani i a la serralada Penibética. Com a monuments i pobles culturals podem trobar el muncipi de Santa Fe, prova del descobriment d'Amèrica i de Cristòfor Colom, Fuentevaqueros que va veure el naixement de Federico García Lorca, Un dels poetes i dramaturgs més importants.
La província de Granada es caracteritza per una escala d’altiplans que baixen des d’altes muntanyes fins la mar Mediterrània. Aquests altiplans i l’altitud d’aquestes terres fan que el seu clima sigui molt fred. Això influeix de forma intensa en la vegetació, l’agricultura, la ramaderia i la caça. A la província de Granada es poden distingir tres zones ben diferenciades: la costa, les terres granadines i la zona de les muntanyes. Cada una d’aquestes posseeix unes característiques climàtiques, orogràfiques, històriques i situacionals particulars que es distingeixen entre elles.
La gastronomia té molta influència àrab basada en plats tradicionals com les faves tendres amb pernil, els cards, el remullada, el gaspatxo i el pà d’Alfacar. També hi podem trobar productes reconeguts amb denominació d’origen o de qualitat: olis d’oliva de les muntanyes i el ponent, els espàrrecs verds de Huete Tájar, la mel, el pernil de Trevélez, la xirimoia de la Costa Tropical i el caviar i els peixos i mariscs de Riofrío.
MÀLAGA
Màlaga conserva les seves arrels històriques. En temps remots és testimoni dels orígens de l’home i de la cultura mediterrània i actualment és la primera potència de la indústria turística andalusa que manté la tradició d’una terra acollidora i creativa.Els seus pobles conserven l’arquitectura del passat de les llegendes romàntiques.
La província de Málaga es situa al sud de la costa Mediterrània, entre les províncies de Granada i Cadis, i limitant al nord amb Còrdova i Sevilla.
La capital va se testimoni de l’enlairament econòmic i cultural de la mediterrània occidental i actualment viu un nou període positiu comercial i cultural gràcies al turisme.
L’oferta gastronòmica consisteix en peix menor (seitons, molls, sorells, calamars i calamaritos) fregits que és el símbol d'una cuina de senzilla elaboració . Les gambes de la badia, les rossellones i els escamarlans cuites a la planxa també en són algunes especialitats.A l’interior de la província trobem una excel•lent xarcuteria i plats de fort contingut com cabrit amb alls, boc fregit, llebre, el gaspatxo de formes múltiples. Els vins de la Terra, de panses i raïm moscatell tenen una fam internacional.
ALMERIA
La província d’Almeria es troba al Mediterrani, amb paisatges que van desenvolupar una important indústria cinematogràfica per la qual desfilen alguns dels personatges més coneguts del cinema i la televisió. Les seves platges verges de llevant, a més, reben molt de turisme. Les festes tradicionals de Moros i Cristians contribueixen que hi hagi més turisme.
Almeria, per la seva posició estratègica, oberta a la Mediterrània, ha albergat durant la seva història civilitzacions diferents. Una important empremta la trobem en les restes arqueològiques de tota la província.
La Prehistòria deixa mostres d’una cultura molt especial als Millares i l'Argar. Fenicis, cartaginesos i grecs van explotar mines i comerciar en aquestes costes. Els Romans, establerts a partir del segle III AC, la van convertir en el "Porto Magnus" de la Mediterrània i van dominar la zona Fins l'arribada dels visigots tardana, al Segle VII. Els Àrabs creaven al Segle X la capital d’Almeria on regiria un dels regnes de taifes més importants de l’Espanya musulmana. La Influència àrab ha estat la més forta, a causa un el seu permanència en la nostra Terra durant gairebé vuit segles. Els castells i les fortaleses de les Nacions Unides constitueixen testimoni privilegiat històric de la societat del passat.
A causa de l’exposició de la província a la zona més comuna de conflictes, Almeria presenta un gran nombre i varietat de castells no gaire coneguts. La Recuperació Econòmica vindrà gràcies a la mineria del Segle XIX.
El mar i el desert conviuen amb una horta molt fèrtil i productiva i unes llacunes salades on hi ha una variada fauna i vegetació. Els parcs naturals de Serra Maria i el seu castell, les coves rupestres, el cap de Gata, les platges desertes, els penya-segats i els fons marins transparents predominen en aquest paisatge d’Almeria.
La gastronomia prové de l’antiguitat dels productes del mar i de la terra convinades amb antigues essències donen un toc particular a la cuina. El pebrot i el seu derivat és l’espècie que més trobem en els plats típics.
* Bibliografia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada